Макси бански и с какви модели можем да Ви впечатлим

Бански костюми за голям размер – на какво да обърнете внимание?

Жените с по-пълни форми трябва да разсеят страховете си, че няма да изглеждат добре на плажа, че няма да се чувстват добре и комфортно там. Всичко това, защото има методи и творения, които правят лесно прикриването на някои несъвършенства на фигурата.

За да изглеждате в перфектна форма на плажа, дори и в макси бански се грижат дизанерите на Модна къща Алерт.

В статията може да прочетете:

Какви характеристики трябва да притежава един бански с голям размер?

Какво дават гънките на материала.

Защо правилният избор на цвят е толкова важен

Какъв трябва да бъде бански костюм голям размер?

На първо място, трябва да започнете с факта, че няма нужда да се притеснявате дали ще успеете да купите правилния макси бански. Изборът на костюми, предлагани от българските производители, сред които е Модна къща Алерт е толкова голям, че несъмнено всяка жена ще намери нещо за себе си в тях, в което ще се чувства перфектно. Най-често на жените с по-пълна фигура се препоръчва да си купят цели бански костюми. Те много по-добре прикриват това, с което не искаме да се похвалим и оптически отслабваме. Все повече жени обаче избират тоалети от две части, чийто избор се увеличава от година на година. 

Презрамки и подходящ сутиен

Когато избирате бански онлайн, струва си да изберете такъв с подходяща горна част, който ще оформи правилно бюста(заслужава да се отбележи, че има различни видове усилващи елементи – от меки, гъвкави дунапрени до силно втвърдени чаши). На пазара има и удобни – меки бански с банели. Предимството на сутиените за плуване с меки чашки на ниски цени несъмнено е по-лесното регулиране на размера. Изборът дали костюмът да бъде оборудван с банели или подсилване зависи от индивидуалните предпочитания, но е важно да има поне един от тези елементи. Разбира се, има и втвърдени модели и в същото време оборудвани с банели. Пухкавите дами с фигура „ябълка“ или „круша“ трябва да подчертаят линията на бюста, за да балансират оптически пропорциите на фигурата. Следователно ценно допълнение ще бъдат всякакви шевове или гънки на материята по чашките, декорации между чашките или подходящите и ярки цветове на сутиена.

Бански с широки презрамки

Изберете дрехи с широки презрамки. Разбира се, презрамките не трябва да носят тежестта за поддържане на бюста, но те играят спомагателна роля и е важно да не се врязват в тялото. За щастие, сега българските производители на бански костюми обръщат особено внимание на този елемент и увеличават ширината на презрамките пропорционално на размера на костюма, а всички костюми в категорията „Plus size“ винаги имат достатъчно широки и удобни презрамки. Бански костюми тип бриджит не се препоръчват. Бански без презрамки може лесно да се изплъзне по време на водна баня и е жалко, че подобна възможност ни притеснява по време на водни забавления.

Начини да отслабнете фигурата си

Средната част на костюма трябва да е вталяваща. Тук има много решения, които дизайнерите ни препоръчват: желателно е банският костюм да е с подплата в предната част. Перфектни ще са и коланите от застъпваща се материя, които оптически ще изтънят силуета. Шиенето и биговането на материята са много популярно решение. Използването на цветове и десени за оптично отслабване на фигурата също ще работи добре като отслабващ ефект – централната част на костюма с шарки и по-тъмните и еднакво оцветени страни са идеалното решение.

Формата на долната част

Изборът на кройка зависи от типа фигура. За една пухкава дама с фигура тип „круша“ не е най-добрата идея да изберете тоалет, чиято долна част е пола или шорти. Този стил засилва впечатлението, че бедрата и ханшът са по-големи, отколкото са в действителност. За да отслабите краката, е по-добре да изберете с по-големи цепки. Със сигурност ще изглеждаме много по-добре в парео шал или плажна рокля по нашата фигура, които можем да си купим онлайн на атрактивни цени. Уверете се обаче, че цветът на шала или роклята не е в конфликт с цвета на банския. Тези плажни дрехи могат да бъдат в почти идентичен или контрастен нюанс.

Не се препоръчва за жени тип „круша“, долната част под формата на пола / рокля ще бъде идеална за големи дами с фигура „ябълка“. За тях се препоръчва кройка, при която долната част е под формата на разкроена рокля. Благодарение на това пропорциите на фигурата ще бъдат идеално равни – удължената долна част на костюма оптически ще разшири бедрата и ще отвлече вниманието от корема.

Удобни танкини

Банските танкини от две части се радват на голям успех по плажовете вече няколко години . В тази кройка имаме много повече свобода и комфорт, отколкото в традиционните бански костюми. Допълнително предимство е възможността да издърпате горната част, например докато се печете на слънце. При нас ще намерите и костюми с по-строга долна част, с възможност за регулиране на дължината на горнището и такива, при които долната част ще бъде под формата на клош рокля (т.е. перфектно решение за всички дами с фигура тип „ябълка“) .

Цвят

Разбира се, за да „натрупат“ допълнителни сантиметри в талията, пухкавите дами могат да се спрат на тъмните цветове – тъмносиньо и черно. Не бива обаче непременно да се страхувате от по-смели цветове. По-едрите дами стоят добре в тъмно червено или морско зелено, както и в по-светли нюанси на синьото. Не забравяйте обаче, че по-живи, шарени или интензивни цветове трябва да има в горната част на костюма или в средата, ако имаме по-тъмен плат отстрани. Нека планината – нашият основен актив – да фокусира вниманието на околната среда. Отгоре се препоръчват и вертикални ивици. Нека обаче се откажем от комбинирането на два силно контрастиращи цвята, които ще разделят тялото ни на две части.

Противно на горните правила, така да се каже – в случай на много жизнени дами, които се чувстват страхотно с извивките си, напълно шарената предна част на костюма, например богато оцветена флорална шарка, ще работи добре. Такова решение, което подчертава индивидуалността, не противоречи на описаните по-горе принципи. Плажната мода трябва преди всичко да ви помогне да се чувствате добре по време на почивката си.

Rate article
Дамски и мъжки макси дрехи
Add a comment