Пухенки за по-пълни дами – как да си изберем?

Мода

През зимните месеци една от най-важните дрехи е именно връхната част, която ни предпазва от по-суровия климат.

Всеобщо е мнението, че зимата не позволява прилагането на модни тенденции в облеклото – дебелите връхни дрехи се смятат за спортни и груби, като приоритизират удобството пред естетиката.

Истината обаче е друга – съществуват топли, удобни и същевременно красиви връхни дрехи, които са особено подходяща алтернатива за дамите. Това са именно пухенките, които са идеалният партньор в облеклото на жените по време на зимата.

Как обаче по-пълните дами да изберат подходящата пухенка за тях?

Материал

Пухенката, без значение от размера или фигурата на човека, трябва да предлага устойчив и издръжлив материал. Основната функция на този тип зимно яке е да осигурява топлина, комфорт и сигурност.

При избор на подходяща пухенка за зимата е важно материалът да бъде изработен от естествени влакна с мека структура. Те трябва да са бързосъхнещи и да издържат на различни условия.

Препоръчително е да избирате пухенка, която е ветро- и водоотблъскваща. По този начин ще се снабдите с красива връхна дреха, която да елиминира студа на зимата. Друг съвет е избор на пухенка с еластичен материал, който да позволява свобода при движение.

Цвят

За по-пълните дами е препоръчителен съвет да подберат пухенка в тъмен цвят. Ярките цветове на тази зимна връхна дреха имат ролята да подчертават тялото и да изместват фокуса върху него, което може да създаде илюзията за по-закръглени форми.

Обратно на това, по-тъмните цветове стоят по-елегантно и красиво върху тялото, като не създават нежелани удобства по отношение на външния вид.

Пухенките в тъмни цветове като черно, тъмнокафяво, тъмносиньо или подобни, могат да очертаят перфектно по-закръглените форми и да придадат увереност през студените месеци.

Размер

Много често при избора на връхни дрехи за зимния сезон потребителите се ръководят от мисленето, че е подходящо да се избере размер, който дава максимална свобода при движение. Затова и в повечето случаи хората закупуват един размер по-големи зимни дрехи.

За по-пълните дами обаче е важно да подберат точния размер пухенки, който да стои по тялото. При избора на по-голям размер, може да се получи ефект на по-закръглено тяло. В този случай, дамите няма да имат нито комфорт, нито увереност в естетиката на облеклото.

Препоръчва се пухенките да бъдат точно по тялото, което задържа топлината и същевременно очертава тялото по най-оптималния начин.

Дължина

Пухенките са зимни връхни дрехи, които се срещат в различни дължини според потребителските предпочитания и личностен комфорт. При по-пълните дами е препоръчителен съвет да избират пухенки с къса или средна дължина.

Пухенките с дълга дължина са популярен избор и играят добра естетическа функция. Когато обаче дамите имат по-закръглени форми, то е подходящо да се избегне този вариант. Дългите зимни якета могат да придадат допълнителен обем и при закопчаване да осигурят излишно неудобство.

Затова при по-закръглените дами най-добрият вариант са късите или средните пухенки, които са по тялото и не придават излишен уголемяващ ефект във визията. Освен това, те придават по-голямо удобство и функционалност при движение.

Да обобщим с няколко думи:

Противно на повечето очаквания, зимните дрехи също могат да бъдат модерни, стилни и елегантни. Пухенките са връхни зимни дрехи, предлагащи значим комфорт, защита и естетика при носене.

Тези връхни дрехи са особено предпочитани за дамите. За жените с по-закръглени форми се препоръчват пухенки с устойчив материал, тъмен цвят, в подходящ размер и дължина.

Намерете повече модели пухени дрехи в онлайн магазин Point1.

Rate article
Дамски и мъжки макси дрехи
Add a comment